Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Processzor OC 3900x " golden sample " csapó 2. + arctic liquid freezer ii - 420 teszt

Currently reading:
Processzor OC 3900x " golden sample " csapó 2. + arctic liquid freezer ii - 420 teszt

LisardHUN

Tag
LV
0
 
KEZDETNEK EGY KIS FIGYELMEZTETÉS:

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE KEZDJ EL FOGLALKOZNI OC -VAL MERT SENKI NEM FOGJA VÁLALNI A FELELŐSSÉGET A HALOTT HARDVEREDBÖL FAKADÓ KÁRODÉRT ÍGY AMENNYIBEN NINCS MEGFELELŐ HARDVERED NE PRÓBÁLKOZZ!

Mire gondolok megfelelő hardver alatt?

- ALAPLAP MEGFELELŐ MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ VRM EL / Van hozzá táblázat itt az oldalon /
- ÉRTELMES MINŐSÍTÉSŰ ÉS TELJESÍTMÉNYŰ TÁPEGYSÉG / Megbízható gyártó megbízható szériájából származó darab valamint van hozzá táblázat itt az oldalon /
- COMBOS CPU HŰTŐ
- VGA OC ESETÉN MEGFELELŐ HŰTÉSSEL SZERELT TÍPUS


Jelen esetben se nem hatékony se nem időtálló OC értékekről beszélünk itt csak az volt a cél hogy hardver halálozás nélkül kiderítsem mi az az abszolut maxmimum érték amit ki tudok sajtolni így kérném az esetleges olvasókat hogy ne kezdjenek el sírni azért mert hogy a " szent " 1.35V-os határt átléptem az eredmények érdekében köszönöm.

Egy előző cikkben már próbálgattam a procimat amivel idén egy kicsit tovább is merészkedtem mint annó.


Első körben néhány hónappal ezelőtt megfuttattam a gépet 3DMark alatt még Freezer 34-essel és az ott kapott eredmények láttán azt mondtam hogy itt az ideje megnézni " mégis mit bír a rohadék " így első körben kimaxoltam tisztességesen az értékeket már amennyire lehetséges volt:

3900X 3DMark Freezer 34 Duo.png

Ez a 3DMark CPU Profile benchmark listája ahol jelenleg 7120 eredmény érhető el ennek fényében szerintem teljes mértékben előkelő eredmény bekerülni a TOP 100 ba főleg egy Budget kategőriás léghűtővel ami mai árán / 12.27 / kb. 15-16 ezer forint magasságában beszerezhető a legtobb itthoni webshop kinálatából.

Az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy ennek az eredménynek az eléréséhez a hűtő gyakorlatilag a leoldás határain táncoltatta maga alatt a processzort így adva egy kis pikantériát az egész helyzetnek.
Mivel láttam hogy lehetne még hova menni a jelenlegi 1.3V-os peak értéktől felfelé így elhatároztam hogy egy új szintre emelem a hűtésemet.
Az elkövetkező évekre felkészülve választottam az Arctic Liquid Freezer II - 420 -ast kiemelkedő teljesítménye valamint ár/érték aránya és nem utolsó sorban a 6 éves gyártói garancia mellé volt még egy tervem is.

Az elmúlt másfél hónapban mióta hűtőt cseréltem kapott egy max terhelést / 1080Ti SLI egy kevéske OC-val karöltve / az egész rendszer így már nem maradt kérdésem mivel lépek újabb szintre.
Kihasználva a télies időjárást / -7 fok / gondoltam itt az ideje kidurrantani a gépet és odaverni neki egy kicsit.
20211222_225534.jpg

Csak a "szokásos" PCMR féle "szokásos" trashy megoldás... nincs itt semmi látnivaló.:D
Viccet félretéve még régebben foglalkoztam a kompresszoros hűtéssel amivel le lehet menni már -30 fokra viszont a sorozatos buktatók és problémák miatt a projekt nem lett megvalósítva. Ezek után nemsokkal találkoztam pár próbálkozással ahol custom loopokat töltöttek fel fagyállóval valamint bekötésre került még egy pöpec kis fagyasztó is hogy meglegyen a szükséges hűtésiteljesítmény.

Please, Log in or Register to view URLs content!
, hőmérsékletek egyebek:
20211223_005927.jpg

Amennyiben az időjárás engedi még a közeljövőben esélyes hogy finomítok egy kicsit a dolgokon hátha összejön az az első hely.:)

Köszi szépen hogy átnézted ezt a posztot. Amennyiben kérdésed vagy problémád lenne írj egy kommentet ide pacsi.
 

Users who are viewing this thread

Top