Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Crucial ballistix 3200 ram kalkulátor

Currently reading:
Crucial ballistix 3200 ram kalkulátor

SirDNA

Új tag
LV
0
 
Üdv.

RP videóiban többször elhangzik, hogy ezek az e-die-ok isszák a ram kalkulátor által kiköpött időzítéseket.
Nos nálam egyetlen gond azért akadt, tRP 14 helyett 16-al hajlandó a ram működni, 15-nél már különböző ramteszteken, cb teszten elbukik. Ez normális-e, vállalható, teljesítménybe visszavesz-e? A fesz mindegy, hogy 1,36 vagy 1,38 vagy 1,42. A soc fesz 1,02 és1,12 volt próbálva de ez se hozott e témában javulást. Illetve korábban volt próbálva egy zen+ al is, ugyanez a helyzet. Most zen 2 van.

Még egy másik kérdés: sokaktól látom itt, hogy 10kör cb20 teszt után stabilnak jelentik ki a processzorukat (3600, egyébként 2020 végi, pgt jelölés a batch számban). Igen ám, ez esetben én nyertem a szilikon lottón, de ha prime95-el próbálkozok, azért vannak bajok, ott lényegesen másabb értékek jönnek ki. AVX-et terhel a small fft ami fontos manapság egyre inkább. Large meg ram-ot és soc-t terhel.
 
Last edited:
A stressz tesztnek semmi értelme nincs, mert túltölti a cache-t, azt már viszont nem engedi hogy az adatokat az L1-2-3 cacheből a RAM-ba pakolja, így feleslegesen túlterheled az egészet. Sokkal életszerűbb cinebenchet, vagy bármilyen render programot futtatni, cpu igényes játékokat tolni(mert váltakozó loadot,váltakozó feszültséggel nem tudsz terhelni egy aida/cinebench/prime esetében) , mert ezek életszerűek, még egy prime/aida esetében soha nem lesz olyan terhelése a procinak, mint egy real life scenario esetén.
 

SirDNA

Új tag
LV
0
 
Igen, érzem és értem amit mondasz, de ha valaki hasonlóan stabil CPU-t szeretne mint a gyári beállítás, akkor van némi igazság az én mondandómban is nem? Illetve a gyár akkor miért adja azt a stabilitást és miért nem elégszik meg anmyival, mint amit írsz? Így lényegesen többet kaszálhatnának nem?
 
Pontosan azért amiért Amerikában pert nyertél azzal ha mikróba macskát tettél száradni, mert a használati útmutatóban nem volt leírva hogy macskát nem lehet szárítani mikróba.
 

Users who are viewing this thread

    Top