Üdv mindenkinek!
Egy kis helpre lenne szükségem.
Teljesen új vagyok linuxon, és nem értek valamit.
Amikor nem megy youtube video, akkor a cpu használat teljesen rendben van. (A cpu-m egy i5-4690K, 12GB ram, 1050Ti)
(Csatolok képeket is.)
Na már most amikor youtube videót nézek felugrik a cpu 50+%-ra. És változóan ugrál. Néha még a 100% is megesik 1-2mp-re.
Utána olvastam a dolgoknak azért, de így sem jutottam dűlőre a dologgal.
Ugye kell az RPM fusion ami meg is van.
Ezeket csináltam meg:
1->sudo dnf install \
-E %fedora).noarch.rpm
2->sudo dnf install \
-E %fedora).noarch.rpm
3->sudo dnf update --refresh
Ez le is futott hiba nélkül.
Még keresgéltem, és olyat találtam hogy "hardware acceleration". Ezt bekapcsoltam/megnéztem hogy alapból be van e, a Firefox, Chromium és Brave böngészőkben is de mindenhol be volt kapcsolva, azonban ennek ellenére is megtekerte a cpu-t egy youtube videó. (Nem volt 30+oldal megnyitva, csak egy videó)
Még annyit találtam hogy kell elviekben az "ffmpeg-libs", ezt is megcsináltam.
Utána még annyit megpróbáltam hogy az említett böngészőkből kipróbáltam a flatpak verziókat is de ez sem segített.
Esetleg valaki tudna benne segíteni?
Az esetleges válaszokért előre is nagyon hálás vagyok! ^^
Egy kis helpre lenne szükségem.
Teljesen új vagyok linuxon, és nem értek valamit.
Amikor nem megy youtube video, akkor a cpu használat teljesen rendben van. (A cpu-m egy i5-4690K, 12GB ram, 1050Ti)
(Csatolok képeket is.)
Na már most amikor youtube videót nézek felugrik a cpu 50+%-ra. És változóan ugrál. Néha még a 100% is megesik 1-2mp-re.
Utána olvastam a dolgoknak azért, de így sem jutottam dűlőre a dologgal.
Ugye kell az RPM fusion ami meg is van.
Ezeket csináltam meg:
1->sudo dnf install \
-E %fedora).noarch.rpm
2->sudo dnf install \
-E %fedora).noarch.rpm
3->sudo dnf update --refresh
Ez le is futott hiba nélkül.
Még keresgéltem, és olyat találtam hogy "hardware acceleration". Ezt bekapcsoltam/megnéztem hogy alapból be van e, a Firefox, Chromium és Brave böngészőkben is de mindenhol be volt kapcsolva, azonban ennek ellenére is megtekerte a cpu-t egy youtube videó. (Nem volt 30+oldal megnyitva, csak egy videó)
Még annyit találtam hogy kell elviekben az "ffmpeg-libs", ezt is megcsináltam.
Utána még annyit megpróbáltam hogy az említett böngészőkből kipróbáltam a flatpak verziókat is de ez sem segített.
Esetleg valaki tudna benne segíteni?
Az esetleges válaszokért előre is nagyon hálás vagyok! ^^