Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Gigabyte alaplap bios boot screen fagyás

Currently reading:
Gigabyte alaplap bios boot screen fagyás

matt_span

Új tag
LV
0
 
Sziasztok,

nemrég szereztem egy Gigabyte ga-z87m-d3h-es alaplapot egy ismerősömtől mert nála is csak foglalta a helyet, én meg gondtoltam összeteszek belőle meg az itthoni alkatrészekből valami kis tesztelgetős gépet. Viszont felmerült egy olyan probléma, hogy bekapcsolás után nem indul le csak megfagy a boot logo-nál (mellékelt képen látható) és a biosba se tudok belépni.

Amiket próbáltam (sikertelenül):
- ssd nélkül indítani
- portable linux-ról boot-oltatni
- 3 különböző rammal egyenként minden ram slot-ot végigpróbálgatni
- usb helyett ps2-es port-ba dugott billentyűzettel (hátha valahogy az összes usb rossz, hiába mindegyiknek külön biztosítéka van)
- backup bios
- cmos clear
- i3 4130-al indítani (hátha a bios verzió régi)
- bios-t frissíteni mindegyik usb port-ból (hiába püfölöm az END-et semmi se történik, Qflash+ port pedig nincs az alaplapon tudtommal)
- másik billentyűzet
- kép alapján megnéztem hátha valami le van törve az alaplapról

Arra is gondoltam mivel a bios-ba se tudok belépni és usb-ről nem bootol így talán az usb controller lehet rossz, de legjobb tudomásom szerint a ps2 kapcsolódik Super I/O-n a south bridge-hez, ami pedig videókártyát felismert szóval az működik.
Szóval igazából az egyetlen ötletem ami maradt, hogy EEPROM íróval flash-elek egy új bios-t hátha valahogy mind2 rossz, de meghallgatnék előtte másokat hátha valaki találkozott már ilyennel, esetleg van ötlete mit leletne még megpróbálni.
 

Attachments

Users who are viewing this thread

Top