Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

GPU passthrough

Currently reading:
GPU passthrough

juz3r

Új tag
LV
0
 
Sziasztok!

Szeretnék GPU passthrough-ot beállítani a számítógépemen. Maga a folyamattal, telepítéssel nem lesz gondom, ha egyáltalán megoldható a problémám!

Jelenleg az alábbi konfigurációt használom:

MB: ASUS ROG X570 Strix-E
CPU: AMD 3700X
32 GB ram
2X Samsung 970 EVO Plus 1 TB (egyik a host Linux-nak, másik a guest Windows 10-nek)
GPU: ASUS ROG Strix Nvidia GForce 1660TI
1. Monitor: BenQ Zowie XL2430 144 Hz (2 HDMI, 1 DP)
2. Monitor: DELL U2412m (2 DP és nincs HDMI)

A leírásból látni, hogy még nem vettem meg a másik GPU-t. NZXT 440-es házam van, azaz zavar, hogy a két GPU kártya elég közel lesz egymáshoz, bár a fenti kártyának a hűtése elég jó. Alig megy rajta mind a három ventilátor, még játékok alatt sem. Azonban, mivel Linux-ot használok és szeretnék is a jövőben, az egyik ok a GPU Passthrough-ra, hogy van az Nvidia kártyáknak egy rejtett, gyári hibájuk, ami Linux alatt olykor előjön, amit nem lehet orvosolni:
Please, Log in or Register to view URLs content!

Nekem a 61-es kódot dobja, azaz sem driver, sem bios frissítés nem fogja javítani. A fenti ok miatt az Nvidia kártya mellé egy gyengébb AMD-s kártyát vennék host GPU-nak a Linux-hoz. Játékra (Windows 10 alatt) maradna az Nvida kártya, ha már nem veszik vissza a gyári hiba miatt sem, mert hát Windows alatt simán, hibátlanul működik. Én egy Sapphire Radeon RX 550 4GB Pulse-ra (1 DP, 1 HDMI port) gondoltam host GPU-nak. Kérdés, hogy lehet-e ilyet, hogy az egyik kártya Nvida a másik AMD? A másik problémám, hogy sok leírást olvastam, de sehol nem térnek ki arra, hogy miként kell összedugdosni őket? :) Most egy-egy DP kábel van a két monitorhoz. Bár a BenQ Zowie monitorhoz Full HD-hez a HDMI kábelt írják jobb megoldásnak. Érdekes, hogy Linux alatt többször volt olyan, hogy DP kábellel nem mindig bírja a Linux a 144 Hz-t és vissza kell állítani 120 Hz-re. Szóval, ha mehet az AMD kártya, akkor a DELL monitor megy a DP portjába és a Zowie a HDMI-be. Az Nvidia kártyából meg csak 1 (DP vagy HDMI) kábel ugyancsak Zowie monitorba. Ez összesen három kábel. Jól gondolom?

Működhet ez a felállás?

Előre is köszönöm a segítséget és a válaszokat!
 
Top