Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Linux periféria driverek

Currently reading:
Linux periféria driverek

kompi

Új tag
LV
0
 
Sziasztok!

Gondolkodom a hosszas windowsos korszakom után kipróbálni egy basicebb ubuntu alapú linux op. rendszert kipróbálni a majd jövőben felépített számítógépemre (linux mint 20 vagy pop!-on gonolkodom esetleg manjaro is szóba jöhet). Külföldi fórumokat hosszasan átbogaráztam, hogyan kell gamingre alkalmas rendszert csinálni linuxra, viszont azt sehol sem találtam meg, hogy hogyan lehetne a perifériákhoz szükséges drivereket linuxal kompatibilissá tenni, egyetlen kivétellel, egy Piper nevű progival, de ahogy azt látom, eléggé korlátozott annak a programnak a kompatibilitási listája. Az lenne a kérdésem, hogy van-e a Piperhez hasonló progi(k), amik nagyobb támogatási listával rendelkeznek, vagy esetleg a windowos drivert pl. Wine-al működésre bírni?

Előre is köszönöm a válaszokat! ;)
 

Calimtr7

Moderátor
Staff member
LV
0
 
Awards
1
Itt milyen driverekre gondolsz? AMD es Nvidia driver is van egyarant linuxra, az rgb vezerlesre ott van az OpenRGB, Nvidia teren overclockolasra GreenWithEnvy, AMD teren meg van alapbol a driverben.
 

kompi

Új tag
LV
0
 
Calimtr7
Igazából legfőképp azokra a driverekre vagy programokra gondoltam, amikkel a perifériák világítását lehetne változtatni vagy kikapcsolni (esetleg még talán makrózni) és egér esetén a dpi változtatása volt inkább a fő szempont. De időközben felfedeztem, hogy a razer perifériákhoz is van külön egy open source program, amivel linuxon be lehet őket állítani megfelelően (mivel nagy valószínűséggel egy viper mini lesz a következő kiszemelt) . Ja és köszönöm a hasznos programokat amiket említettél :D a gépházon belüli világítás módosítása hirtelen meg sem fordult a fejemben :PepeLaugh:
És akkor ezzel az OpenRGB-vel ugyanúgy tudom szabályozni a ventiket is (SPC sg1v tg argb a házikó, szóval stella ventik vannak benne, plusz egy arctic f12 pwm)?
 

Users who are viewing this thread

    Top