Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Tutorial [Milyen fejhallgatót Vegyek? Frissített verzió]

Currently reading:
Tutorial [Milyen fejhallgatót Vegyek? Frissített verzió]

Status
Not open for further replies.

Calimtr7

Tag
LV
0
 
Awards
1
[Milyen fejhallgatót Vegyek? Frissített verzió]Új fejhallgatón gondolkodsz, de nem tudod milyet vegyél? Itt megtudhatod hogyan válassz új fejhallgatót.
Mielőtt kérdést tennél fel ide redditre légyszíves vedd a fáradságot és elolvasod/átnézed a posztot. Itt mindent meg fogsz találni az ami egy fejhallgató vásárlásához kell.
Please, Log in or Register to view URLs content!Fejhallgatók kialakítása


A fejhallgatók nagyrésze Circumaural kialakítású ami azt jelenti, hogy a fejhallgató párnája a fül körül helyezkedik el, míg a supraaural a fülön helyezkedik el. Az utóbbi ritkább és kényelmetlenebb is, de ezt ember válogatja.A Postban elhangzott fejhallgatók Circumaural kialakítású.Please, Log in or Register to view URLs content!

A fejhallgatók lehetnek Zárt- illetve Nyitott kialakításúak is.

A zárt kialakítású fejhallgató csökkenti a környezetből érkező zajt, és nagymértékben megakadályozza, hogy a hang kijusson a külső környezetbe. A zárt kialakítású teljes méretű fejhallgató ajánlott a kültéri használatra vagy zajos környezethez.A nyitott kialakítású fejhallgató közel sem csökkenti a külső zajt olyan mértékben, mint a zárt kialakítású. Az Önhöz közel ülő szinte tisztán hallhatja azt, amit akár alacsony hangerőn hallgat. Azonban, az optimális hangzás érdekében néhány fejhallgatót kifejezetten nem zárt kialakításúra terveztek. Ez esetben, ezek a nyitott kialakítású fejhallgatók a legalkalmasabbak az igényes zenehallgatáshoz. Az utóbbikban egyébként nagyobb a basszus is.

Please, Log in or Register to view URLs content!Fejhallgató bejáratás


Mi is ez a bejáratás, miért van erre szükség?Az újonnan vásárolt, még nem használatos fejhallgatók parányi alkatrészei nem voltak még egymáshoz képest mozgásban. Mikor elkezded használni a fejhallgatót, ezek – a rezgéseknek köszönhetően – mozgásba lendülnek. Ha már kellően „bejáratódtak” egymáshoz képest ezek az alkatrészek (membrán, hangszóró), némiképpen tisztul a hangkép, természetesen a fejhallgató típusától függően kisebb-nagyobb mértékben.Hogy hogyan is kell ezt csinálni itt találtok róla egy cikket:
Please, Log in or Register to view URLs content!
Hi-Res Audio Tanúsítvány


Nagyszerű segítségünkre lehet egy jó fülhallgató választásánál, a Hi-Res szabványnak való megfeleltetés. A Japan Audio Society dolgozta ki azt a szabványrendszert, amely megkönnyíti a választást. Mindegy milyen márka, mindegy milyen technológia, sőt, még az ár is mindegy! Abban biztosak lehetünk, hogy a Hi-Res logóval tanúsított gyártmányok rendkívül szigorú elvásároknak képesek megfelelni, amit a logó viselése hivatalosan tanúsít. Így elmondható, hogy minden ilyen logóval ellátott termék nagyon magas minőségre képes, amelyben csak igazi audiofilek képesek további különbségek megállapítására.Hi-Res cerifikációval rendelkező termékek az alábbi paramétereknek kell megfeleljenek:Analóg

• Mikrofon válaszadási teljesítménye: 40 kHz vagy magasabb felvétel közben

• Erősítő teljesítménye: 40 kHz vagy nagyobb

• Hangszóró és fejhallgató teljesítménye: 40 kHz vagy magasabbDigitális

• Felvétel formátuma: A 96 kHz/24 bites vagy annál nagyobb formátumú felvételkészítési képesség

• I / O (interfész): bemeneti / kimeneti interfész, 96 kHz/24 bites vagy annál nagyobb teljesítmény mellett

• Dekódolás: 96 kHz/24 bites vagy nagyobb formátumú fájlok lejátszhatósága (mind FLAC, mind WAV szükséges)

(Saját felvevőkészülék esetén minimális feltételként FLAC vagy WAV fájl szükséges)

• Digitális jelfeldolgozás: 96 kHz/24 bites vagy nagyobb DSP feldolgozás

• D/A átalakítás: 96 kHz/24 bites vagy annál nagyobb digitális-analóg konverziós feldolgozás

Please, Log in or Register to view URLs content!DAC illetve AMP(erősítő)


Mi az a DAC és az AMP?A DAC egyfajta digitális analóg átalakító (Digital To Analog Converter) amitől tisztább lesz a hang. Ez akkor kell amikor kicsit jobb hangzásra vágysz és nem akarsz úh headsetet. Esetleg akkor ha a fejhallgató igényli, mert csak akkor adja ki magából amit igazából tud. (pl.: Audio Technica ATHM40X/M50X)Az AMP más néven erősítő (ampfiler) röviden megfogalmazva hangosabb lesz a hang illetve a mélyek is erősebbek lesznek. Vannak olyan fejhallgatók amikhez muszáj erősítő vagy nélküle meg se szólal, mert a hangkártya ami az eszközödben van nem képes olyan erőforrást előállítani, hogy azon a hangon amit igazából képes kihajtani.(pl.: Sennheiser HD800)Hordozható DAC&AMP kombókról reddit post:
Please, Log in or Register to view URLs content!
Rendes méretű DAC&AMP kombók Reddit post:
Please, Log in or Register to view URLs content!


Please, Log in or Register to view URLs content!

Nem kényelmes a fülhallgatód párnája? Van rá megoldás!


A Brainvawz oldalán a legtöbb fejhallgatóra találsz fülpárnákat.

Nagyon sok féle van. A hűsítő géllel megáldott párnáktól báránybőr párnákig mindent megtalálsz

Link:
Please, Log in or Register to view URLs content!
Fejhallgatón mikrofon


A Gamer fejhallgatókon ez általában megtalálható, ritkábban le is szedhetjük azokat ha nem használod.Ha olyan fejhallgatód van amin nincs mikrofon arra is van megoldás.Az Antlion Mikrofonok ezeket próbálja helyettesíteni és elég jó darabok ezek.Pontosabban amiket ajánlok azok az Antlion Modmic 4 vagy a Modmic 5.Ezek a mikrofonok az egyik legjobb minőségű headset mikrofonok és köröket ver a mostani gamer headsetekben lévő mikrofonokra.Milyen fejhallgatót vegyek GAMER célra?

Please, Log in or Register to view quote content!


Cooler Master MH752/751

Ez az a fejhallgató amit nagyszívvel ajánlok, hisz a Cooler Master egy elég fasza kis masinát dobott össze. Amit kiemelek az, az hogy a fejhallgatónak SAJÁT szoftvere van ahol tudod állítani a hangszinteket. A fejhallgatóban egy Takstar Pro 82 Hifiből készült ami azért egy elég jó kis stúdió minőségű prémium fejhallgató. Megemlítem hogy a Hyperx Cloud II Taksar Pro 80-ból készült. . Amiért jobban ajánlom ezt mint a Hyperx-et az azért van, mert cserélhető a kábele ezért ha megtörik a kábel akkor csak veszel egy új 3,6mm jacket és mehet újra a játék és mert SOKKAL, DE SOKKAL jobb az anyaghasználat és műbőr párnát kapsz hozzá. A fejhallgató maga zárt, circumaural szabványú és gamingre tökéletes.Pozitívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!


Negatívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!


Hyperx Cloud IIErről sokat nem tudok írni hisz nekem is csak 1 hétig volt ilyenem és utána lecseréltem. Egyszerű a válasz hogy miért. A Cooler Master sokkal minőségibb.A fejhallgatóban egy Takstar Pro 80 Hifi található. A fejhallgató maga zárt, circumaural szabványú és gamingre tökéletes.Pozitívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!
Negatívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!


Ebben a kategóriában még megemlítem, hogy az Audio-Technica ATH M40X/M50X fejhallgató is tökéletes gaming használatra, sőt ha van hozzá DAC-od ami ajánlott hozzá, akkor ezt válaszd.Milyen fejhallgatót vegyek stúdiói felhasználásra?


Please, Log in or Register to view quote content!


Audio Technica ATH M40X és M50XEbben az árkategóriában a LEGJOBB fejhallgató.

Az Audio Technica egy olyan Headsetet rakott össze ami egy évtizedig veled lesz az biztos. Ha veszel egy jobb minőségű DACot akkor azon hallgatsz FLAC minőségben egy jó kis Metallica -t akkor garantálom olyan élményben részesülsz hogy az felejthetetlen :D.Pozitívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!
Negatívumai:

Please, Log in or Register to view quote content!
Sennheiser HD 820A Sennheiser jó headseteket gyárt (kivéve az 500as széria) csak ehhez muszáj a fejhallgató erősítő mert anélkül nehéz lesz megszólaltatni azon a hangján amit igazából tud. Ezzel fejhallgatóval ha van pénzed elég jól jársz. Ha veszel hozzá egy Prémium DACot akkor nagyon jó hangot ki tudsz csikorni belőle. A fejhallgató maga nyitott, circumaural szabványú és gamingre, és bármiféle stúdió munkára tökéletes.Beyerdynamic DT 880 PROEzt a fejhallgatót azért tettem fel a listára mert ehhez nem szükséges DAC mert anélkül is kristály tiszta hangja van. Ez a kis kedvesség bőrpárnákkal van megáldva de abból is a legjobbakból. Ezt a fejhallgatót én is teszteltem és van hangja mit ne mondjak... A fejhallgató maga nyitott, circumaural szabványú és gamingre, és bármiféle stúdió munkára tökéletes.

====

Emellett még nagyon sok JÓ fejhallgató van mind Gamingre mind Stúdió felhasználásra, de azokat még nem tudtam kipróbálni ezért nem raktam bele a listába. Ha érdekelnek még jó minőségi fejhallgatók azokat itt láthatod:Please, Log in or Register to view URLs content!
Bármi hibát vétettem, valamit még beleraknál a posztba kérlek jelezd a komment szekcióba.Emellett jelenleg egy "Milyen Mikrofont Vegyek" poszt is várható a közeljövőbenDiscord: Beni#8615

Twitch: Calimtr7Nyugodtan írj ha bármi kérdésed van, szívesen segítek.
 
Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Top