Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Hardver Hiba Szoftver Hiba Egyéb Hiba Összeomlik A Gépem Játék Közben.

Currently reading:
Hardver Hiba Szoftver Hiba Egyéb Hiba Összeomlik A Gépem Játék Közben.

Hydra

Új tag
LV
0

Sziasztok! Szeretnék segitséget/tippeket kérni, hogy mégis mi lehet a probléma. Nos, időközönként CSAK játékok közben a számitógép jelet veszt, ilyenkor a monitoromra a "Dvi-D No signal, entering power safe mode" felirat jön elő, a videókártyának a ventilátora elkezd pörögni 100%-on. Ilyenkor a kép nem jön vissza csak ha újrainditom a pc-t, illetve fontos tudni azt is, hogy mikor ez megtörténik a Discord, vagy youtube alkalmazás működik mivel a zenék vagy a beszádet tudom folytatni tovább, DE csak egy ideig legalábbis egy idő után nem hallani a discordom. A videókártyán a led világit (gigabyete felirat). Újrainditás követően az eseménynaplót megnézve minden alkalommal kapok egy Kerne-Power esemény azonositó: 41-es kritikus hibát. Szeretném leszögezni azt is, hogy ennek én már próbáltam utána járni. Sok helyen a videókártya hőmérsékletét láttam, viszont 60-70 maximum 80 fokig megy fel a kártya ha nagy teljesitményű játékkal játszok akkor is maximum 85, de nem megy magasabbra. Illetve a probléma nem mindig jön elő, mármint arra gondolok, hogy nem csak pl játékban egy adott helyszinre érve folyton elő jön, hanem teljesen random. Néha 1-2 óra játék utána, néha 8. Amit észrevettem az talán az, hogy nagyobb overpressure alatt hamarabb elő jön. Pl bizonyos alkalmas elinditása és betöltése közben crashelt. Ezt egymás után megcsinálta 2x, de harmadjára nem csinálta. A videókártyát lefuttattam a Heaven benchmarkkal maximális beállitás alatt, de nem jött elő a crash. Olvastam még, hogy processzor is okozhatja ha bár nincs kihajtva a processzora soha 50%folött, ennek ellenére lefuttattam cinebench alatt a procit, viszont ez alatt sem jött elő a crash. Persze a táp lehetőségét sem zártam k, hisz azt is láttam sok helyen mint a probléma lehetősége, viszont jelenleg is 600wattos tápom, illettve egy másik 600wattos FSP táppal is cserélve lett, mégsem javult a helyzet, a probléma maradt.

A gépem adatai:

Processzor: I5 9600K
Alaplap: Gigabyte Z390 UD
RAM: 8GB (sajnos ezt pontosan nem tudom, mivel a géppel jött és nem volt doboza)
Videókártya: AMD RX 590 Gigabyte
Táp: FSP 600W Bronz 80 Plusz

Válaszokat előre is köszi!

Users who are viewing this thread