Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

RAM Gyanús Fagyások

Currently reading:
RAM Gyanús Fagyások

sluck

Új tag
LV
0
 
Sziasztok!

Nem rég volt olyan hibája a gépemnek, hogy állandóan befagyott a rendszer több Chrome tab megnyitásakor és pittyogott az alaplap, sokszorkékhalált kaptam és néha még a rendszer és boot fájlok is korruptálódtak. Az előbb említett fagyásokkor hallott 3 rövid pittyanásra rákerestem és mint kiderült "Base 64K RAM failure"-t jelent, szóval szétszedtem a gépet és az egyik RAM-ot kiszedtem és jó lett a gép, mármint használható volt és csak néha fagyott be meg kékhalálozott, így tudtam venni új RAM-ot. Az érdekesség az, hogy ezután ha befagyott a gép nem 3, hanem 1 pittyanás volt, ami "DRAM refresh failure"-t jelent.

Na mindegy is, megjött az új RAM, beraktam a gépbe és felraktam a gépre egy ReviOS-t a biztonság kedvéért, nehogy megnehezítse az életemet egy korruptált rendszerfájl. Minden oké volt 1,5-2 hét használatig, viszont most elkezdett megint néha lefagyogatni a gép és lejátszani az 1 rövid pittyet minden alkalommal amikor lefagy, viszont most nem egy Chrome tab megnyitása után jelentkezik a gond, hanem ha például egyszerre indítok el 3 programot, de elég rendszertelen, hiszen van amikor produkálja jópárszor, de valamikor egyáltalán nem (például háttérben fut a GTA 5, közben több Chrome ablakban böngészés és hanghívás Discordon).

A felületes tudásomból származó logika szerint valami más teszi tönkre állandóan a RAM-okat, de valószínűleg Ti tudtok jobbat mondani. Tervezek lefutattni egy tesztet a Memtest86-al, de mi van akkor ha az nem mutat semmit? Hogy tudok más komponenseket diagnosztizálni? Mi lehet a hiba? Félek, hogy megint veszek új RAM-ot és kezdődik elöről az egész, de lehet hogy egy ilyen korú gépnél már érdemesebb nem is foglalkozni a dologgal, hanem inkább építeni kéne egy újat.

A tippeket, segítséget és a válaszokat előre is köszönöm!

EDIT: Memtest86 helyett gyorsan így Windowsban lefuttattam a Memstest64-et és kékhalállal végződött.
 

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Egy alkatrész listát írhatnál, hogy mi van még a gépben, meg milyen ramokat ahsználtál, mert így elég nehéz bármin is elindulni, simán lehet pl ha rossz az alaplap, akkor szépen lassan kicsinálja a ramot, ha rossz a táp, akkor egyszer kihagy a fesz és olyan mintha menetközben kiszedted volna a ramot, stb.
 

Users who are viewing this thread

Top