Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

Random PC Restart

Currently reading:
Random PC Restart

Ducktape

Új tag
LV
0

Sziasztok!

Megpróbálkozom újra, mert régebben írtam, azóta többet tudok. Viszont továbbra se tudom megoldani a hibámat.
Szóval a problémám az, hogy a PC random újraindul teljesen random. Nagyrészt böngészés közben szokott, szóval pl bezárok egy játékot, és elindítom a Chromet, vagy amikor Netflixezek és bezárom a sorozatot. Google Meetnél szokott még random újraindulni.

Felvan rakva mindig a legfrissebb chipset driver.
Alaplapban bevan állítva a PCI slot típus gen3-ra.

Build:

CPU: AMD Ryzen 5 3600

Motherboard: MSI B450 Tomahawk Max

RAM: Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Red

GPU: SAPPHIRE Radeon RX 5700XT NITRO 8GB

PSU: FSP Dagger PRO 650W

SSD: 2xSamsung 1TB 860 QVO

Amivel már próbálkoztam:
DDU
Win reinstall

Két féle hibát kapok, az egyik az WHEA a másik Watchdog
Van hogy egyszerre megkapom mind a kettőt van, hogy csak az egyiket, van hogy csak a másikat. Eseménynaplóba mindig Cache Hierarchy Error társul ezek mellé.
A WHEA Error:
Code:
Please, Log in or Register to view codes content!

A Watchdog error:
Code:
Please, Log in or Register to view codes content!

Előre is köszi a tippeket.

Lordify

Új tag
LV
0

Szia!

Mindkét hibával találkoztam már, nálam az OC illetve a nem megfelelő RAM okozta a gondot.
Egy memtest-et futtass mindenképp! Esetleg megpróbálhatod csökkenteni a memória órajelét.
A leírásod alapján nekem memória hibának tűnik, de a többit sem lehet kizárni...

Ellenben!

WHEA: "AuthenticAMD.sys", ami utalhat CPU illetve RAM hibára is. Az internetet feltúrva sok dologról írnak, valakinek a CPU volt gond, valakinek a RAM és volt olyan is akinél egy Windows 10-es frissítés okozott gondot.

Watchdog: "VIDEO_ENGINE_TIMEOUT_DETECTED", ami már velem is előfordult Windows 8.1 alatt egy RX460-as kártyával. A hibát az videokártya illesztőprogramja (drive) okozta. A megoldás végül az volt, hogy DDU-val legyalultam a régi driver-t és eszközkezelőből telepítettem.

Users who are viewing this thread