Guest viewing is limited
  • You have a limited number of page views remaining
  • 5 guest views remaining

ReviOS, avagy a ráncfelvarrt WIndows 10

Currently reading:
ReviOS, avagy a ráncfelvarrt WIndows 10

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Előszőr is elnézést, ha rossz threadhez raktam, nem igazán találtam review/teszt vagy ilyen egyéb kategóriát, persze lehet csak én bénáztam. De térjünk is rá a tárgyra.

Zalsus kolléga írt a cseten egy dolgot, ami felkeltette a figyelmemet. ReviOS. Nem tudtam mi ez, de OS mindig érdekes lehet, keresőzés. Ekkor lett még érdekesebb a dolog. A várttal ellentétben nem egy linux disztróra bukkantam, hanem a szöveg alapján egy Windows 10 módosulatra. Lényegre törően annyit írnak, hogy kb azt csinálták a win10-el, amire annak szüksége volt: kivágták az adatgyűjtést, a rakat bloatware (előre telepített) szarságot, letiltott win frissítés, meg általános pucolás. Amit ígértek: kisebb rendszer, gyorsabb, stabilabb futás, gyorsabb reakcióidő (pl kattintasz és reagál rá a gép). Mély elemzésre nem igazán van időm, azonabn egy alapszintű kis tesztet el tudtam végezni. Nos, azt hozta, amit mondtak.

FIGYELMEZTETÉS, ha kipróbálod: A Microsoft semmilyen felelősséget nem vállal az adataidért, ha custom windows-t telepítesz/használsz, illetve semmilyen ebből adódó kárért, veszteségért. (Ez ReviOS oldalán is szerepel,illetve ők sem vállalnak felelősséget adatvesztésért, és hasonlókért. Szóval ha tesztelni akarod, célszerű egy különgép, amin nincs adat, ésnem okoz gondot, ha valami miatt instabillá válna, lásd: tesztelés fogalma :D )

A gép amin teszteltem, a régebbi gép, egyrészt, mert ez volt szabad arra, hogy távoktatás meg minden mellett random OS-eket dobáljak rá, másrészt, meg gondoltam, hátha egy ilyen gép esetén jobban érződhet a különbség. Telitalálat volt.

A tesztgép:
- Lap: MSI H61M-P31
- CPU: Intel Pentium G645, 2mag, 2 szál, 2,9GHz, gyári hűtő
- 2x4 Corsair ram 1333MHz-n
- 500GB WD Gree SATA HDD
Valami táp, ami hajtja, meg Aspire gépház, ami fekete. :D
Szóval ez nem egy extra gép, régi, lassúcska, de erre pont megfelelt.
Sima és ReviOS esetén is 20H2 verziójú win10, build:19042.630, mindkettő friss telepítésként. (Telepítés menete ugyanaz, ReviOS esetén annyi könnyítéssel, hogy nincsenek azok az adatszolgáltatós kérdés vackok telepítés vége felé),

Első különbség, ami már feltűnt, Revi OS kb 20-25 perccel hamarabb befejezte a telepítést. Elsőre ez nagynak tűnhet, azonban értelmet nyer, amikor látjuk, hogy a sima win10 a telepítés befejeztével 20-25GB helyet foglal, ReviOS 10GB-t. Ennyivel kevesebb adat HDD esetén bizony jelent jó időkülönbséget is.
Összesen 2 programot raktam fel mindkettőre, Cinebench R20-at, és CoreTemp-et, hogy egy amolyan teljesítmény és hőmérséklet összehasonlítást tudjak végezni. Mindkét rendszernél 1szer futtattam le az R20-at (ilyen gépnél ez is iszonyat idő XD), és megnéztem a RAM használatot idle, valamint R20+CoreTemp+Feladatkezelő futtatása mellett. Az eredmények alább láthatóak:

Sima win10:
- R20: 267 pont
- Hőmérséklet max: 71°
- RAM idle: ~2,1GB
- RAM R20+CoreTemp+Feladatkezelő: ~4,1GB

ReviOS:
- R20: 384 pont
- Hőmérséklet max: 71°
- RAM idle: ~1,1GB
- RAM R20+CoreTemp+Feladatkezelő: ~3,3GB

Szerintem konkrétan virít a számokból a különbség :D
Persze pontosabb képhez lehetne több teszt, más felhasználás, fps érték játékokban (ez nekem ezzel a géppel integrál gpu-val azt hiszem esélytelen), azonban ehhez több idő kell, mint amivel én rendelkezem. Sajnos.
Viszont ha valakinek van kedve, és ideje, szerintem sokan örülnénk egy ennél alaposabb vizsgálatnak is :D

Bármilyen észrevételt szívesen fogadok, pláne ha valahol valamit rosszul írtam, de emberi módon, szóval ne ez legyen: "az ott faszság, csá", mert ez nem segít senkinek :D
 

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Please, Log in or Register to view quote content!
Ez volt a high prior XD
Csak nem írtam le. Mivel a ReviOS jelezte, hogy alapból azok a progfigyelmeztetések ki vannak nyomva, meg alapból minden rendszergazda, meg hasonlók, ezeket beállítottam sima win10en. Nélküle olyan 220 pontot ér el. Az a mai számoknál hibahatáron belül, de itt azért látszik, hogy ez is jelentős százalékbeli különbség. Persze ezután kérdés, hogy mennyire lehet OC-zni XD mert bios amúgy engedi, és úgy mekkora különbség. Csak sajnos rendes OC-ra, annak stabilitására, határaira, majd megint windows tesztekre sajnos nem jut időm :( Bár hetekre elnyújtva lehet, hogy sikerülne XD
 

NightRaven

Új tag
LV
0
 
Hali! Úgy döntöttem kipróbálom én is, ezért letöltöttem a hivatalos weboldaláról, de először virtualbox-ba próbáltam ki, ahol tökéletesen működött, csak nem bírtam rá internet kapcsolatot varázsolni, ezért élesben szerettem volna kipróbálni, de akárhogy indítottam el pendrive-ről a telepítést mindig simán bebootolt a rendszer... Ezért megpróbáltam simán windowsból indítani a telepítést, ahol már egy hibaüzenet fogadott.
ddddddddd.jpg
Virtual boxban semmi gond nem volt, de máshogy nem birom működésre bírni. Két gépre is próbáltam felrakni, mindegyiknél ugyan ez a gond.
Valami ötlet?
 

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Mivel írtad pendrivera? Gépbekapcsoláskor a pendrive van kiválasztva elsődleges bootolásra?
Virtualboxhoz: már van pár éve, hogy használtam, de asszem kellett valami extension pack, amivel hajlandó volt rendesen netet, meg usb-t adni virtuális gépnek.
 

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Please, Log in or Register to view quote content!
Ha semmit nem állítottál a virtual boxban, akkor persze, hogy nem is megy jól.
A másik kérdést nem válaszoltad meg. Csak megjegyzem, kis millió how to video van, és ha belinkeled, akkor is lehet, hogy neked egy valami máshogy volt, ami a videó alapján nem derül ki.
Szóval: mivel írtad pendrivera, legalább 8gb-e a pendrive, milyen fájlrendszerre írattad, a telepítendő gépen a biosban engedve van az usb boot, illetve bekapcsoláskor választottad-e, hogy usb-ről kezdjen?
Persze nem muszáj alaposan megválaszolni a kérdést, de akkor nem is fogok/fogunk tudni segíteni. Nem véletlenül kérdezem ezeket :)
 

mark

Új tag
LV
0
 
Sziasztok nekem olyan gondom lenne , hogy a ReviOS-t még le tölteni se tudom se a drive link se a mega link nem müködik el kezdni le tölteni aztán meg szakad.

Választ előre is köszi.
 

qwadrox

Új tag
LV
0
 
Mennyire biztonságos szerintetek ez az OS btw? Nagyjából utána olvastam és kapott hideget meleget, viszont nem tudom eldönteni hogy a negatív dolgok mennyire legitek. Én csak munkára használom a gépet de jó lenne ha nem lenne tele mindenféle feles processel a gép.
Sok helyen azt javasolják NTLite-al rakjam összes a saját iso-t, mert a ReviOs is biztonsági kockázatokat rejthet.
Ti megbíztok benne?
 
Last edited:

YourMomIsNotMale

Aktív tag
LV
0
 
Please, Log in or Register to view quote content!
Hát lelőheted kézzel ugyan ezeket. Ugyan ott vagy, nekem pl le vannak. Deeee én mindig win10-es rendszereket kaptam dolgozni, és úgyis hülyére vannak encryptelve. Vannak olyan enterprise verziók amik ugyan ennyire heréltek de alig fog rajta működni valami. Talán ez a RevisionOS annyiban jobb, hogy nem hisztizik mindig valami driver miatt, mint az enterprise verzio. 1 próbát megér.
 

qwadrox

Új tag
LV
0
 
Hát nagyon nem nyugtattak meg a term of use-t elolvasva xdd
Inkább össze rakom magamnak.
Emellett felvet bennem néhány kérdést mennyire jó ötlet ilyet kirakni youtube-ra, Rp részéről, hogy gyerünk srácok töltsétek le mennyire jó.

1623611943002.png
 

Khem

Jól ismert tag
LV
0
 
Awards
1
Please, Log in or Register to view quote content!
Ez egy általános figyelmeztetés. Olyan, mint pl a cigin, hogy halálos. Szerinted hány dohányos gondolta meg magát, hirtelen?
Ezen figyelmeztetés általánosan vonatkozik minden nem MS által kiadott isora, hogy be legyen az, hogy leszedsz egy rosszat, és rajtuk vernéd le, mert eredetileg az ő rendszerük. Ha van egy kocsid, amin mókolaz, majd elromlik, akkor ugye nem a gyártó a hibás.
 

AnG

Új tag
LV
0
 
Sziasztok lehet csak én vagyok ilyen béna hozzá de én fel tettem egy régi laptopra és annyit szeretnék kérdezni hogy a magyar nyelvet valahogy fel lehet tenni rá hogy ne angol legyen az egész windows.?
 

rutilans

Új tag
LV
0
 
Sziasztok!
A májusi verziót a nyáron feltettem, azóta viszont kint van a 11.06-ai. Ennél is meg lehet oldani, hogy pendrive-ról az adatok megtartása mellett lefrissíti? (még nem próbáltam, ezért kérdezem)
 

Users who are viewing this thread

Top